Oil & Gas
Onze specialisten zijn thuis binnen alle markten. Of het nu om olie & gas, chemie, pharma, food of industrie gaat… ROBOX weet er raad mee. Elke markt heeft specifieke eisen. Wij begrijpen al deze eisen en voldoen er zeker aan. Een maatwerkoplossing wordt altijd gevonden. Uit welke markt de vraag dus ook komt, ROBOX heeft een antwoord!

De olie & gas markt is van oudsher een veeleisende markt. ROBOX is al meer dan 25 jaar actief op deze markt en kan aan de vele klantspecificaties voldoen. We leveren direct aan de eindopdrachtgever, maar vaak ook via EPC-partijen en/of ingenieursbureaus. Onze teamleden beschikken over de gedegen thermische en proceskennis die deze markt verlangt. Klantspecificaties zijn onze standaard.

Of het nu gaat om koeling voor een mobile wellhead compressor, hoge druk gaskoelers voor een FPSO, crude pre-heaters of glycol regeneratie koelers, de olie- & gasmarkt is altijd het grootste marktsegment geweest. Onze apparaten zijn overal ter wereld toegepast in diverse olie- en gasinstallaties, en ook voor onze thuismarkt in Nederland hebben we voor de welbekende partijen apparaten geleverd. De hoge eisen qua ontwerp, fabricage en documentatie hebben model gestaan voor het kwaliteitsniveau en de dagelijkse werkwijze. De thermische garantie voor alle apparaten is vanzelfsprekend.

Om in deze branche succesvol installaties te kunnen realiseren is expertise benodigd op iedere discipline. De specialisten van ROBOX kunnen hier goed in ondersteunen. Onze track-record geeft hierbij zekerheid. “

“Uiterst bevlogen engineers die technologieën tot aan hun grenzen weten toe te passen!
Who’s next?
Next solutions
“Samen zoeken naar een toekomstbestendige oplossing.”
Eric Hekelaar
Project Manager PID bij
Koole Tankstorage Botlek BV
“Als een van de belangrijkste tankopslag- en oliebewerkingsbedrijven in Europa staan we voor een uitdaging als het gaat om vervuiling in de warmtewisselaars. We zijn naast een opslag terminal namelijk ook een productielocatie. Voor klanten kunnen wij grondstoffen en producten opwerken. Daartoe hebben wij vier destillatie-units op de locatie. Deze worden telkens anders bedreven aangezien de voedingsstromen constant wisselen. Soms is vervuiling van de warmtewisselaars dan het gevolg. Samen met ROBOX en diverse ingenieursbureaus zijn we daarom gezamenlijk in actie gekomen ter verbetering van onze destillatie-units. Doel van dit project was om te kijken waar de vervuiling vandaan komt en het zoeken naar een toekomstbestendige oplossing.”
bekijk project
“Als ontwikkelaar van gasbehandelings- en gascompressor-installaties hebben wij regelmatig apparatuur nodig die niet binnen het dertien in een dozijn-type past. Wij werken projectmatig en hebben veelal speciale eisen voor wat betreft uitvoering, materialen en afmetingen voor de warmtewisselaars. Daarnaast hebben we vaak te maken met aanvullende specificaties en eisen vanuit onze klant. ROBOX kan hierin voorzien waardoor wij tegemoet kunnen komen aan de vaak verregaande specificaties en strenge eisen van onze klanten.”