Diensten
U staat direct in contact met één van onze ervaren heat transfer specialisten. Zij delen graag hun ervaring bij het opstellen van de beste randvoorwaarden voor uw project. Na opdracht begeleidt de project engineer alle fases van het project. Deze specialist is inhoudelijk volledig op de hoogte en ziet erop toe dat afspraken volledig worden nagekomen. Uw project is van begin tot eind bij ROBOX in vertrouwde handen en wordt volledig volgens verwachting geleverd. Met het team van heat transfer, mechanisch, welding-, CAD en production specialisten is alle kennis aanwezig. Door uiterst korte lijnen binnen onze compacte organisatie, zijn wij in staat snel en flexibel te reageren en te komen tot een bijzonder, betrouwbaar, innovatief en optimaal ontwerp.
Diensten, thermisch

Met gevoel voor procesdata vertaalt de heat transfer specialist uw vraag naar mogelijke passende constructies. In overleg met de engineers worden met u de randvoorwaarde afgestemd om samen tot het beste ontwerp te komen. In de basis wordt het thermisch ontwerp uitgevoerd met HTRI-software: Heat Transfer Research Inc., de wereldwijde marktleider in process warmte-overdracht en warmtewisselaar technologie. Indien nodig worden de berekeningen aanvullend geanalyseerd en gesimuleerd met geavanceerde processimulatie software of op maat gemaakte berekeningsmethoden.

Diensten, mechanisch

Met veiligheid voorop tot de grenzen engineeren. De kunst is om met bewezen constructies en het innovatief toepassen ervan een ontwerp te creëren dat goed presteert op de punten die belangrijk zijn bij uw project. Door onze eigen productie te betrekken bij de engineering, is het ontwerp goed realiseerbaar en ontstaat de basis om perfecte kwaliteit te leveren.

Door de ervaring in een uitgebreide reeks van ontwerpcodes, industriële standaards en klantspecificaties, worden ontwerpen breed ingezet en gewaardeerd.

Ontwerpen worden gevalideerd in PV Elite of de engineer past zelf de rekenregels uit de norm toe. Het resultaat wordt uitgewerkt met Autodesk 3D CAD-software tot samenstellings-, detail-, en constructietekeningen. Veel voorkomende ontwerpcodes zijn onder andere ASME VIII, EN 13445, BS 5500 en AD2000. Als industriële standaards gelden zoal TEMA, API (660, 661, 682, etc) en NACE. Enkele kantspecificaties zijn SHELL DEP’s, BBS, Sabic, Huntsman en BP.

Diensten, fabricage & testen

Het binnenwerk van een warmtewisselaar, de bundel, vraagt een ander vakmanschap dan de fabricage van de buitenmantel. ROBOX is volledig ingericht om op een efficiënte manier deze twee werelden bij elkaar te brengen. De specialistische productiestappen, de samenbouw en het testen gebeuren in huis. Met een netwerk van leveranciers worden halffabricaten kwalitatief en effectief uitbesteed.

De basis is een goed afgestemd werkproces waar getraind gekwalificeerde vakmensen in lean werkomgeving gedisciplineerd met hun vak bezig kunnen zijn. Goede ontwerpen met de juiste werkvoorbereiding maakt dat er met passie en plezier kwalitatief gebouwd wordt.

Compleet uitgeruste werkplekken met gekwalificeerde lasprocessen, orbitaal laskoppen, bewerkingscentrum, inwals-, buig- en testapparatuur.

De teamleden van ROBOX zijn uiterst betrokken bij mens en techniek. Eén van de kenmerken daarvan is dat wij u op zorgvuldige wijze ontzorgen binnen het volledige engineerings- en productieproces. Gedreven om te verbeteren waar mogelijk, bedenken we samen de best denkbare innovatieve oplossingen. Who's next?