Food
Onze specialisten zijn thuis binnen alle markten. Of het nu om olie & gas, chemie, pharma, food of industrie gaat… ROBOX weet er raad mee. Elke markt heeft specifieke eisen. Wij doorzien al deze eisen en voldoen er zeker aan. Een maatwerkoplossing wordt altijd gevonden. Uit welke markt de vraag dus ook komt, ROBOX heeft een antwoord!

Voor de food-markt geldt dat het RVS is wat de klok slaat. Door onze separate productie plekken, en hiermee strikte segregatie van materialen en productie, kunnen wij u de hygiënische oplossing bieden die voor de food noodzakelijk is. Voor bepaalde opdrachtgevers fabriceren wij als OEM leverancier seriematig de oplossing die door gezamenlijk engineeren ontwikkeld is. Door onze ervaring in andere markten, creëren we vaak een oplossing waar de opdrachtgever nog niet aan gedacht heeft. Vervolgens kunnen we deze custom-oplossing zelf engineeren, fabriceren en testen, zodat ook aan de vaak korte levertijden wordt voldaan.

Behalve directe koeling en verwarming van productstromen, wordt ook vaak een indirecte methode toegepast zoals kookwaterverwarmers en luchtverwarmers door middel van thermische olie of stoom. Ook zijn de benodigde oplossingen steeds vaker buiten-standaard, ligt de beschikbare ruimte al vast of is de gewenste levertijd kort. Op dergelijke randvoorwaarden kan ROBOX prima anticiperen.

Voor een opdrachtgever die ROBOX als OEM leverancier bedient, maakte de korte levertijd het zelfs noodzakelijk om halffabricaten op voorraad te produceren. Hierdoor kan ROBOX op het moment van opdracht snel schakelen en in korte tijd een compleet apparaat leveren. Door samen te werken en goede afspraken te maken, is op deze manier de levering van ROBOX geen bottleneck meer in het productie proces van de klant. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Inmiddels wordt deze formule ook voor klanten uit andere markten toegepast. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet en neem beslist contact met ons op.

“Uiterst bevlogen engineers die technologieën tot aan hun grenzen weten toe te passen!
Who’s next?
Samen voor succes
“Belangrijke rol bij het succesvol afronden van ons project.”
Johan Mulder
Directeur van MTE Process Technology BV
“Het leveren van een installatie voor een nog te bouwen destillatiefabriek was voor ons een compleet nieuwe ervaring. We schakelden de expertise van ROBOX in bij het (her)berekenen van de warmtewisselaars. Door hun zorgvuldige rekenmethode en oplettendheid werd onverhoopt een fout in de al eerder gemaakte berekening ontdekt. Hierdoor heeft ROBOX een belangrijke rol gespeeld bij het succesvol afronden van ons project. De warmtewisselaars zijn vervolgens door ROBOX ontworpen, gebouwd en geleverd, precies volgens afspraak.”
bekijk project
De teamleden van ROBOX zijn uiterst betrokken bij mens en techniek. Eén van de kenmerken daarvan is dat wij u op zorgvuldige wijze ontzorgen binnen het volledige engineerings- en productieproces. Gedreven om te verbeteren waar mogelijk, bedenken we samen de best denkbare innovatieve oplossingen. Who's next?